29 Ağustos 2009 Cumartesi

ey icine ettigim ask


Eski eski aşkım evden çıkarken şu söz geldi aklıma: "her aşk bitermiş". Dedim böyle bir şarkı vardı sanki. "Her aşk bitermiş birgün bildim" diye buldum kendisini. Candan Erçetin söylüyormuş. "İyi değil bu yalnızlık" diyor. İyi değil. Bu yalnızlık iyi ve sağlıklı değil. Ben kafayı yeme noktasındayım. Ne sondayım ne sona yakınım ama başlangıçtan da uzaktayım. Bulunduğum koordinatı tarif edemiyorum. Hani bundan 1 ay önce havadaydım ya, işte hala havadayım ama malesef yönüm belli değil. İniş yapacak herhangi bir yer bilemiyorum, bulamıyorum. İşin aslı bulmakta istemiyorum. Sanki ben böyle havadayken bir türlü R'ye giremeyen vitesim R'ye girecek gibi. Girmeyecek o vites farkındayım ama aptal içte büyütülen umut işte.
Şükür içte kendi kendine büyüyor şu an. Dışarıya verdiği ufacık filizi kırınca tekrar içe döndü kendisi. Kökü böyle böyle çürüyecek diyorum ama hep kıracak halleri yok ya dalını budağını.
Ya içimde kocaman olursa, bütün içimi kaplarsa? Ben alışık değilim ki buna. İçimde çok şey besleyemem ki ben. Ne varsa söylerim, ne hissediyorsam derim, saklayamam ki.
Saklama denemelerimin 4. günün de felanım herhalde. Daha fazla da dayanamayacığımın da ne yazik ki farkındayım. Kopma noktasındayım. Tutunduğum o otsu bitkinin tam kopuş anındayım gibi. Çok yalnış zamandayım. Yapayalnızım.
Daha 2 hafta önce "Yalnızlık en güzel şey" diyen benim dilimdi, benim ağzımdı oysa. Güzel, güzel olmasına güzel ama böylesi değil. Yapayalnızlık değil güzel olan. Yalnızkken apansız gelişen olaylar güzelmiş güzel olan. Yalnızlık değil. Bunun farkına 6 sene sonra varmıyorum. Biliyorum bunca senedir kaç zaman böyle geçtiyse bu da geçecek elbet.
Seninle bir konuşsam şiir gibi konuşasım var, methiye tadında, neyini methetceksem. İşte methiye düzme ihtimalim şu an tavan yaptığından ve methedilecek bir yanın bulunmamasından hepsinin yalan kaçacağından vs. hamuşa yatasım var.
Bir frenim çalışsa ben seni çoktan bulurdum.
*Bu gece tekrar yazma ihtimalim var, affola..

1 yorum: