1 Eylül 2009 Salı

Kabak Tadı

Şimdi Yürütülüyor: İbrahim Tatlıses - Beyaz Peynir

Can yakan, acı veren insan dönüyor, dolaşıyor, buluyor acılananı. Anlayamadığım birşey bu. Failin olay yerine dönmesi klişesine benziyor. Başarmışsın halbuki tertemiz, bırak olay yerinde değil mi! Hem bak, bırakırsan kendi haline, birisi insafa gelir, yarasını sarar belki. Ha, dersen ki maksadım işi sağlama almak, gelir bir el daha ateş edersin, kökünden çözersin sorunu, amenna.

Ama diyorsan ki amacım vicdan rahatlatmak, az biraz da gönül almak, hiç gelme tekrardan olay yerine. Papaza git, imama git, yogaya git, çeşme yaptır, vakıf kur, çocuk okut ama sırf vicdanım rahat olsun diye bik bik edip üzme insanı sonradan sonradan. Emin ol, sevinmiyor karşındaki "Ne iyi etti de aradı gece gece" diye.

Meşhur bir laf var ya; ilk düğmeyi yanlış iliklediysen gerisini de yanlış iliklersin. Baştan kaydırmışsın çünkü. Baştan hesap yapmayacaksın ki, sonradan vicdanınla hesaplaşmayasın!

"Konu kapanmıştır" diyordum... Bazen konuyu uzaktan kapatmak yetmiyor anladığım. Düğmesinden kapatmak gerekiyor, fişten sökmek gerekiyor.

2 yorum:

slowmotion dedi ki...

kim o densiz? sana hesap kitabı öğretcek gibi :)

woryzover dedi ki...

başöğretmen atatürk gelse öğretemez kesap kitap bana.

"öğrenemez" raporum var benim.