11 Aralık 2009 Cuma

Kıvama Gelmek

Gece belli bir saaten sonra henüz alkol duvarını aşmadan önceki döneminde, fakat aşmaya da ramak kalmışkanki ruh halinin bendeki tezahürüdür:

- Buzdolabındaki bira sayısının hala fazla olduğunu görmek, gece gece "bir tane daha olaydı yea" krizleri yaşamayacak olmanın garantisi ile mutlu olmak.

- Normalde dövseler dinlemeyeceğim bir şarkının radyoda çalmasıyla ebleh ebleh sırıtmak. Mesnetsiz hayallere dalmak, herşeye rağmen makul mutlulukta bir hayata dair umut beslemek.

- Çok nadir olarak gelen güzel habere insanca değil eşekçe sevinmek. Gene hayal kurmak, gene 50 senelik dönemi on dakikada kurgulamak. Rüyada görülen balığı 850.000 inci kez hayırlara yormak.

- Durduk yere, 5 yıl önce tamamlanmış olmasına rağmen "İyi ki askerliği yapmışız lan, kim çekecek bu yaştan sonra o kahrı" diye düşünmek. "Aklımı seveyim, aklımı" demek.

- Kötü dönemleri hiç akla getirmeden "Bir aşk ola ki, yaşana" diye mırıldanmak. Sonradan bunun, tüm enkazın altından sapasağlam çıktığıma işaret olduğunun farkına varmak, bir kez daha mutlu olmak.

- Hülasa; her halttan bir kırıntı yakalayıp mutlu olmaya çalışmak. Asgari güzellikten azami haz yakalamaya gayret etmek.

Bu hali yıllar yıllar sonra yaşıyor olmanın tarif edilemez mutluluğu bana işbu yazıyı yazdıran.

Hiç yorum yok: