25 Aralık 2009 Cuma

Bu Resim Size Ne İfade Ediyor?

Biraderim Facebook'ta bu resmi paylaşmış ve sormuş; bu resim size ne ifade ediyor diye. Şuurum tatilde, tamen kalbimden ilk dökülüverenler şunlar olmuş:

Ayaktakiler: Zoran Simovic, Semih Yuvakuran, Yusuf Altuntaş, İsmail Demiriz, Cüneyt Tanman (c), Erhan Önal
Oturanlar: Mirsad Güneş, Uğur Tütüneker, Tanju Çolak, Tugay Kerimoğlu, Cevad Prekazi
ve diğerleri: Hayrettin Demirbaş, Bülent Korkmaz, Muhammet Altıntaş, Savaş Demiral, Savaş Koç, Metin Yıldız, Arif Kocabıyık, İlyas Tüfekçi, Jupp Derwall, Mustafa Denizli, Masör Mehmet Akpençe, :)

Neyi hatırlatıyor: 15 sene sonra Eskişehir maçıyla gelen şampiyonluğu, Wien'i, Xamax'ı, Monaco'yu hatırlatıyor. Simo'yla Cevad'ın Monaco maçından sonraki al bayraklı sevincini hatırlatıyor. Rambo'nun boş kaleye Tanju'ya attırdığı golü, Prekazi'nin çimleri biçen firikiğini, Tanju'nun uçarak vurduğu spektaküler kafayı hatırlatıyor. Arif'in pavyon alemlerini, Rambo'nun E-5'e giden şutlarını, Semih'in kısa düşen geri paslarını hatırlatıyor....

Ölümsüz Ali Sami Yen'in "İngilizler gibi birlikte oynamak, bir renge ve ruha sahip olmak, Türk olmayan takımları da yenmek" şeklinde dile getirdiği kulübümüzün varlık amacını; 2000'de zaferle sonuçlanan yolun başlangıç zamanlarını hatırlatıyor.

İmkansızın mümkün olduğu, zafere mahkum bir takımı hatırlatıyor.

Hiç yorum yok: