6 Mayıs 2009 Çarşamba

Hikmetinden Sual Zamanı

İnsan vücudunun dış görüntüsünde şahane bir simetri var. Burundan dümdüz çek çizgiyi katla ikiye, ip baskısı gibi... Kol, bacak, göz kulak ikişer tane ki, allah muhafaza birine birşey olursa iyi kötü hayatı idame ettirebilelim diye.

Sonra tarafı düşündüm. Böbrek iki tane ne güzel. Birini alalım, sana bir organ verelim bonustan deseler nasıl bir tercih yapmalı acep? İkinci bir beyin istemek akıllıca. Birisine zorunlulukları, birisine keyfe kederleri yükleyip, çift çekirdekli işlemci misali vızır vızır çalıştırmak güzel olurdu.

Dalağın, pankreasın ne işe yaradığını hala bilmem, o yüzden bunların ikincisini istemem ama ikinci mide uzun süre birşey yiyemeden çalışanlar için kullanışlı olabilir mesela. Kuşkucu kişiliklere ensede üçüncü bir göz bire bir. İkinci bir karaciğerle "ben bugün karaciğeri dinlendireyim aga" derdi biter, o kesin.

Yok, en güzeli, sol memenin altındakinden bir de sağ tarafa yerleştirsinler. Krize olan genetik yatkınlıktan kim korkar o dakikadan sonra? Çok heycanlandım, ellerim terledi, birisi dengesiz ritmler atmaya başladı, çalışsın öbürü usul usul. Heyecan temelli saçmalamalarımın sonu gelir böylelikle. Hem var ya... Birini sevdiğine, birini sevenine verirsin, ne üzülen kalır ne ağlayan.

4 yorum:

sulin dedi ki...

biri sevdigine biri sevenine oluyorsa alam ben de bi tane :d ama yok yok ben ikisini de gider sevdigime veririm bu sefer iki tanesini birden bozar ne me gerekkk... bu blogtada sana sovuyorum imansiz insan hic mi aciman yok tuhhh

woryzover dedi ki...

valla sulin sövsün diye düşünmüyorum yazarken :)
ey blogger, bi filtre koy araya da, sulin'imi üzen postlarımı ayıklayıp atsın derhal!

sen ikisini de sevenine ver kuzum! iki yarım bir tam eder belki

sulin dedi ki...

bana bak veririm cok kalpsiz bisey olurum sonra ya da cok aglak bisi bilion yani tekle bile fena :) cekebilcen mi??

woryzover dedi ki...

karıncaya sormuşlar "nereye gidersin" diye, "hacca" demiş. "bu hızla varamazsın" demişler, "varamasam da yolunda ölürüm" demiş.